Doorgaan naar hoofdcontent

Een perfecte dag om een appeltaart te bakken...met een peuter

Het is zover: het warme zomerse weekend, waar we allemaal zo naar uitkeken... Het zag er in mijn hoofd toch allemaal iets anders uit. Om het ultieme herfstgevoel dan ook maar even goed te benadrukken, heb ik vanmorgen een appeltaart gebakken met... (jullie voelen 'm al aankomen!): Belle!

Het event valt aardig te rubriceren in de categorie 'What was I thinking', maar zou ook niet misstaan in de rubriek 'Overmoedige moeders'. Zo'n appeltaart bakken heeft natuurlijk al helemaal niets van het idyllische baksfeertje dat er altijd om Rudolf heen kleeft, immers; je keuken zit in no time van onder tot boven onder de suiker, het kaneel en de meel en de boter is niet op de juiste temperatuur te krijgen, laat staan tot de juiste consistentie tot een kruimeldeeg te roeren. Maar zet daar een BELLE DOET HET-peuter bij en het is een praktisch onuitvoerbaar project geworden. Ach, het is zo lekker educatief allemaal. Zo'n kleintje met de vingers diep door de roomboter, de appelschillen die ze decoratief op de bodem van de taart flikkert en de voortdurende angst dat ze any moment met haar kleine vingertjes tussen de gardes van de mixer kan komen. Ze zal er later echt niet aan terugdenken met een warm gevoel, sterker nog: ze zal het zich niet herinneren. Maar tóch voel je je als moeder bijna verplicht ze erbij te betrekken.

Hoe dan ook, er staat een lauwwarme taart op het aanrecht, de baby ligt uitgeput te slapen en de hele hut ruikt ambachtelijk. Ik moet er maar het positieve van inzien.

We zijn er weer. Frankrijk was geweldig. In de mate van het mogelijke dan, want stel je bij een vakantie met kinderen alsjeblieft niet iets voor waar je met droge ogen hashtags #fun #familylove #ontspanning of #qualitytime bij kunt plaatsen. Dat geluk is ook alleen maar virtueel geveinsd, maar écht, we hebben best een fijne vakantie gehad.

Op de terugreis kwamen we echter tot een schokkende conclusie. Het drama voltrok zich op de A2, ter hoogte van Vinkeveen. Bijna thuis dus.

Floor: "Wie heeft mijn vissen eigenlijk voer gegeven?"
De schrik sloeg mij om het hart. Shit. Dát was wat ik Jeroen nog wilde vragen. Shit, shit, shit. Ik kon weinig anders uitbrengen dan 'OOOOHHH!!' en mijn hand extreem ontgoocheld voor mijn mond slaan. Ondertussen barstte Wouter in lachen uit.
Floor: "MAHAM!"
Ik: "Hey! Hou jij je even lekker rustig! Het zijn MIJN vissen niet!"
Floor: "Ja maar ik dacht dat jij dat zou regelen!"
Ik: "Nou, niet dus! Ik ben het vergeten! Dat komt misschien omdat ik voor een vakantie aan een slordige 100.000 dingen moet denken! Jij kunt daar toch ook aan denken?"
Wout: "Ik denk dat ze dood zijn, Floor."
Floor: "MAHAM!!" (Slaat Wouter ondertussen)
Ik: "Ja meid, ik weet het niet. Kan een vis zolang zonder eten?"
Wouter: "Ik denk het niet."
Taco: "Jawel joh. En als het niet zo is, dan gaat er altijd eentje als eerste dood en dan eten de andere vissen die op, dus dan blijven er twee leven."
Wouter explodeert bijna van opwinding. Kannibalisme in de vissenkom van zijn zus; heel veel leuker kan het niet worden. Floor staat op het punt te gaan huilen.
Ik: "We zien het zo, we zijn er bijna."
Wout: "Ze hebben elkaar opgegeten, wedden?"

De laatste kilometers was de sfeer in de auto om te snijden. Diverse scenario's passeerden de revue, waarbij het er toch altijd op uitdraaide dat er een dode te betreuren zou zijn. Of drie. En in het allergunstigste geval, had Jeroen uit zichzelf aan de vissen gedacht.

Thuis werd het al snel pijnlijk duidelijk dat Taco's voorspelling de juiste was. Er zwommen nog maar twee vissen in Floors kom. De derde was verdwenen. In de maagjes van zijn vriendjes. Drama natuurlijk. Lekker thuiskomen ook weer. Je zou zo weer gillend terug naar Frankrijk willen.

De draad van het leven is weer opgepakt. Taco heeft zich op de Spelen gestort, ik ben ook weer aan het werk, Belle is al weer (met de gebruikelijke tegenzin) naar De Kindjes geweest en Wout en Floor vullen hun dagen met uitslapen, laat naar bed gaan en uilig op hun telefoon kijken. Oh en we hebben biggenkraamvisite geweest. Uit het filmpje wordt duidelijk dat de biggetjes nog te behappen zijn voor Bel, maar het moedervarken een slag te groot is om rustig te blijven.

Vanmorgen vroeg ik Floor waarom ze niet iets met haar vriendje afsprak, die net terug is van vakantie.
"Neuh, geen zin in. Ik heb vandaag een luie dag."
Aha.
Er is wel iets opgeruimd. Na een maand. En dat is dan ook wel weer het vermelden waard.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Knallende ruzie; Wout & Belle tegen Floor

Ik zit nog wat amechtig bij te komen van een kleinhuiselijke oorlog, want het is vanavond volledig uit de hand geëscaleerd in Waverveen. Floor is woedend met haar bord van tafel gelopen en heeft de rest van de maaltijd in haar eentje op haar kamer genuttigd.

Het zat zo:

Wouter heeft een speelgoedgeweer. Wouter ja, 16 jaar, speelgoedgeweer. Dat ding ligt al jaren en jaren op zijn kamer en eens in de zoveel tijd wordt het tevoorschijn gehaald en zorgt het, om het voorzichtig uit te drukken, voor de nodige tumult. Het eindigt eigenlijk in 100% van de gevallen in knallende ruzie, dan wel janken. Hij schiet er kleine plastic balletjes mee door de kamer die niet alleen superirritant zijn al je er met je blote voeten op gaat staan, maar ook verrekte pijn doen als je ze tegen je aan krijgt. En uiteraard schiet hij raak. Op mij. Op Floor.

Terwijl ik beneden stond te koken, brak boven de hel los. Ik had geen idee wat er aan de hand was, maar dit gebeurt vaak met kinderen, als je staat te koken.…

Wouter heeft z'n diploma - hale-fucking-lujah!

Het zou een dagelijkse update worden en zie mij na vier dagen al verzaken. Mea culpa.
Het was overmacht, mensen, overmacht. Als (tijdelijk) alleenstaande, fulltime werkende moeder heb je het nou eenmaal niet makkelijk. Ik had het overdag te druk met afspraken, interviewen en schrijven en 's avonds hadden we de diploma-uitreiking van Wouter. Goed, dat moest natuurlijk na afloop nog worden gevierd met een fles champagne, waardoor ik uiteindelijk ergens na middernacht ietwat instabiel mijn bed in klapte.

De diploma-uitreiking.
Wie het een beetje heeft gevolgd, weet dat wij met Wouter niet bepaald het allermakkelijkste traject hebben doorlopen de afgelopen vier jaar. Wouter is namelijk een extreem luie, ongeïnspireerde hond als het aankomt op school - mooier kunnen we het niet maken.
In volgorde van belangrijkheid staan bij onze kleine man op één zijn vrienden, op twee ook zijn vrienden. Dan op de derde plek 'wat eten we vandaag'. Op de vierde en vijfde plek ook. Daarna komt …

Event of the year: Update uit Waverveen

Het is een spannende dag vandaag mensen, hier is door een talrijk nationaal en internationaal publiek weer een jaar lang naar uitgekeken.


De Tour de France start! 
Maar dat feit is slechts de aanleiding en een kleine bijzaak in het licht van een veel groter event:

De Update vanuit Waverveen! 
Jaja, we gaan weer beginnen. Vriendin, kind en stiefkinderen zijn weer even voor een kleine maand op een tweede plaats gezet, Taco staat volledig in dienst van NOS Studio Sport. En om te zorgen dat hij geen niet te overbruggen hiaat in zijn herinnering aan het thuisfront krijgt, zorg ik hier voor de komende weken weer dagelijks voor een überinteressant verslag. Meelezen mag uiteraard, maar lieve Taco: het is natuurlijk in beginsel voor jou. Daar gaan we...

Alvorens aan zaterdag te beginnen, wil ik nog even teruggrijpen op vrijdagavond. Zoals iedereen weet ben ik nooit een groot sportvrouw geweest. Ik vind iedere balsport een misdaad tegen de mensheid en aan lichamelijke inspanning heb ik …