woensdag 27 juli 2016

Fuckface: je hebt een uitgebreid vocabulaire of niet!

Nou lieve lui, we zijn er hoor, en hoe! Dat hele nachtelijke opstaan met Miss Belle ging prima en het vliegen was ook geen enkel probleem - als je niet meerekent dat we om de zoveel minuten moesten voorkomen dat ze de vliegtuigstoelen te grazen nam met een viltstift. Het 'hoog in de lucht, als een vogel in z'n vlucht' kon haar gestolen worden. Ik heb een paar keer gepoogd haar te laten zien dat we echt heel hoog waren en boven de wolken vlogen, maar 'blasé' typeerde nog wel het meest haar lauwe reactie.  

Gisteren hebben we boodschapjes gedaan in Monaco (hoe afgrijselijk decadent klinkt dát!) en vandaag hebben we St. Tropez even aangedaan. Wout heeft wat bootjes beoordeeld en een leuk exemplaar uitgezocht. Het gemak waarmee ook de kleur werd bepaald, was alsof het een nieuw paar sokken betrof. "Echt iedereen heeft een witte boot. Daarom zou ik een zwarte nemen."
Enkele seconden na deze uitspraak, liep er een Nederlands gezin voorbij, met een sjokkende puber in de achterhoede, die zij eveneens over het nautische gebeuren in de haven uitliet: "Die boten zijn wel fucking vet. Maar je moet wel een zwarte hebben."


Over fuck gesproken. Dat woord werd gisteren geuit in de auto, door Wout. En je kunt in bijzijn een zin met zestig woorden uitspreken, het woord 'fuck' herhaalt ons linguïstisch wonderkind direct als een op hol geslagen papegaai talloze keren. 
'Fuck! Fuck! Fuck!', klonk het, terwijl Taco de gehele auto bestraffend toesprak opdat wij voorkomen dat Belle een vloekende bootwerker wordt. Enkele minuten later werd hij gesneden door een maniakale Fransoos. "Wat ben jij nou voor een fuckface", foeterde hij, z'n stukje educatie van zojuist alweer volledig vergeten. En hoe ze het doet, foet ze het; ze voelde meteen aan dat ook dit woord aan haar vloekarsenaal moest worden toegevoegd. 
"Fuckface!!!! Fuckface!!!"
Probeer dan nog maar eens met je verstand te reageren...

As we speak ligt Floor in het water en zit Belle als amazone op haar zeepaard. En hoewel je zou denken dat ze van al dat zwemmen doodmoe wordt: het gaat nog een hele klus worden deze zeemeermin zo gestrekt en stil te krijgen. 


We gaan even een hapje eten. Tot zover de eerste update vanaf de Cote d'Azur!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen