Doorgaan naar hoofdcontent

Teveel deciBelle...

Het is vrijwel onmogelijk om de buitenwereld duidelijk te maken aan welke geluidsterreur wij hier dagelijks worden blootgesteld. Belle gilt. Echt afschuwelijk hard. En nou is het logisch, en ook een stukje 'eigen schuld', dat jullie denken: 'Dit kan weer worden gerubriceerd in de Hesters categorie 'overdreven geneuzel'', maar ik maak het dit keer echt niet bonter dan het werkelijk is. Bonter dan dit, kan namelijk niet. Loop maar eens een dagje mee.

Belle de Bever heeft langzaam plaats gemaakt voor DeciBelle of Blerende Belle. Taco noemt haar, dan maar niet origineel of allitererend, De Slechtvalk. Het is namelijk wel de meest rake typering van allemaal. Belle krijst, vanuit uit haar tenen de hele godganse boel bij elkaar als het leven haar een beetje tegenzit. Ze doet het vooral als iets niet lukt of als ze haar eigendommen probeert te beschermen en met eigendommen bedoel ik dan alles wat ze op dat moment in haar handen heeft. Dat het tot tien seconden daarvoor nog wettelijk aan een ander toebehoorde, interesseert haar totaal niet. Het Nederlands Recht is op geen enkel vlak van toepassing in de wereld van mevrouw Jans. Eenmaal in de klauwtjes van De Slechtvalk, komt het er pas weer zonder herrie uit als ze het zelf ergens besluit neer te leggen, omdat haar aandacht wordt getrokken door iets anders.

Er zijn een paar obsessies. Allereerst: Tandenborstels. Zodra ze een tandenborstel in haar hand krijgt, kun je hoog en laag springen, maar die tandenborstel wordt niet losgelaten. Heb je tóch liever niet dat ze met het complete assortiment Oral-B de straat op gaat (wat op zich helemaal niet zo gek is, een baby van één jaar met vier tandenborstels in haar handen is immers een op z'n zachtst gezegd vreemde vertoning), dan kun je jezelf verzekeren van een oorverdovende schreeuwsessie.

Een andere obsessie richt zich op de sleutels in onze oude kasten. We beschikken over vier oude kasten, die allemaal alleen maar open kunnen met oude sleutels. En die sleutels hebben een gigantische aantrekkingskracht op Baby Belle. Het is al talloze keren voorgekomen dat we overwegen om rechtstreeks uit de pan te eten, aangezien de borden achter slot en grendel zitten en ieder spoor van de juiste sleutel ontbreekt. Probeer je tussentijds de sleutels uit haar handen te pakken, slingert ze haar scheur op en produceert ze haar zo kenmerkende snerpend hysterische krijs.


Belles derde obsessie richt zich op alles met een dop. Volgens mij is het fysiek volstrekt onmogelijk dat een baby van zes maanden doppen opendraait, maar onze kleine meid kan het, en hoe. Zo hebben we al een keer meegemaakt dat er een fles melk-met-aardbeiensmaak in z'n geheel over baby, autostoeltje en auto werd leeggegoten. Het moment dat de zoete lucht mijn neus binnendrong, staat tot de dag van vandaag nog als gisteren in mijn geheugen gegrift. De wetenschap dat je kunt gaan soppen op de minst leuke manier mogelijk; afschuwelijk.
Belle is net Houdini; alles kan open. Gisteren zat ze op het aanrecht ten midden van een een slordige 90 knalrode weerstandvitaminepillen. Ze heeft al eindeloos vaak met haar vingers een Labello leeggeschept. Stiften, nagellak, crèmes, babyhaarlotion, gel, schoonmaakazijn: you name it, Belle heeft het al een keer geopend. En waag het vooral niet dat proces te onderbreken. Pak je iets met een dop af, dan verandert ze van een koddige baby in een hysterische duivel. Als je niet beter weet, zou je denken dat haar blinde darm er zonder enige vorm van verdoving wordt uitgeschept.

Het ergste is nog wel autorijden. Dat mag niet. Zelfs niet een heel klein stukje naar AH of naar het KDV: de auto maakt het ergste in haar los. En in mijn inmiddels. Sinds ze er is, heb ik al meerdere keren op onmogelijke plekken mijn auto aan de kant gezet om iets sussends te doen. Onderstaande video heb ik als belastend bewijsmateriaal gemaakt (reversed gefilmd, uiteraard mijn blik op de weg gehouden). Zoals je ziet, houdt het gillen ook van de ene op de andere seconde op. Het is een stukje theater waar menig kleinkunstenaar een puntje aan kan zuigen.

De terreur heeft de afgelopen week een andere vorm aangenomen. Belle is namelijk ziek. Ze heeft een behoorlijke reactie op de inenting van anderhalve week geleden en daarbij is ze ook nog eens geveld door een flinke verkoudheid. Ze slaapt, heeft koorts, slaapt weer en maak, als ze wakker is, nog steeds veel herrie, alleen dan in een wat meer afgezwakte, zeikerige variant. Huilen om niets, alleen maar stil zijn op onze arm en dan alleen als we lopen (zodra we  gaan zitten of stilstaan, zwelt de teringherrie weer aan) en heel, heel veel piepen. We vinden het zielig. We zijn het ook wel een  beetje zat. We hadden nooit gedacht dat we het ooit zouden zeggen, maar we verlangen terug naar de furie van De Slechtvalk. Ik ben wel weer toe aan een oudHollandsche gierende ruzie om tandenborstels of een dikke geluidbarrière doorbrekende krijssessie om een dop die er niet af wil. Het is muisstil in huis, ze slaapt al vanaf kwart over acht. Ongekend. Zo weer een afspraak met de huisarts. Gelukkig hebben we voor nu de filmpjes nog...

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Bericht vanuit het oorlogsgebied

Ruzie. Ik weet dat ik het als kind te over met mijn broer heb gemaakt, maar daarover wil ik alleen maar zeggen: kijk naar 'm! Ik kon écht niet anders!


Maar Floor en Wout...daar begrijp ik de ruzies totaal niet van. Twee leuke kinderen, maar waarom is het in dit geval leuk + leuk = pure horror?

Ze lijken elkaar bij vlagen te haten. Maar dan ook echt te haten. Ik weet dat het niet zo is en ik weet ook dat het later allemaal wel weer rechttrekt en ze waarschijnlijk later met hun gezinnen samen gaan skiën en kerst vieren, maar de intensiteit van hun clashes doet anders vermoeden.

Oorlogen ken ik alleen uit geschiedenisboeken, van het journaal of door opa's overlevering, maar dat wat hier thuis gaande is, kan zo in het rijtje der grote veldslagen. Soms heb ik ook het gevoel dat ik de buitenwereld op de hoogte moet brengen als een soort oorlogscorrespondent. Dat ik dan Youtube gebruik om jullie kleine updates te geven van de verbale bombardementen en de rake klappen die worden uitge…

dewaard.web-log gaat verder als hestekst.blogspot

Alles heeft z'n grenzen, laat dat bij deze duidelijk zijn. Dat web-log een maand geleden zonder enige vorm van aan de gruwelijke waarheid grenzende aankondiging alle weblogs offline trok en ons bloggers in een vage sfeer van 'binnenkort meer' en 'we doen ons stinkende best' probeerde zoet te houden, heb ik even getrokken. Ik wil een op de helling verkerende organisatie echt wel even het voordeel van de twijfel geven. Het kan misgaan, overal. Ik bedoel: brand - dat kan overal uitbreken. Of je zal maar met je kantoortje gevestigd zijn geweest in het WTC ten tijde van 9/11. Dan ben je echt niet de week erna weer back in business. Nee, ik heb begrip voor bedrijfsproblematiek.
Maar kom op zeg. We vliegen naar de maan en we transplanteren een varkenshart in een aan aortavervetting lijdende giraf. We bedenken iets prachtigs als de iPhone of eigenlijk alles van Apple.  Kunnen we dan niet alles op alles zetten om binnen een paar dagen iedere met liefde getikte web-loglette…

Ik lijk op Mascha Kroko

"Jij lijkt op Mascha Kroko." Dat werd mij vanmorgen vroeg in bed gezegd, toen Belle en ik samen een poging deden tot het opnemen van een filmpje, waarbij mijn ochtendhoofd & kapsel vol in beeld kwamen. Paniek natuurlijk. Who the hell is Macha Kroko? Is zij een rolmodel? Een influencer? Een goede moeder? Een prinses? Is ze mooi? Heeft zij status? Moet ik blij zijn met het vergelijk? Marscha schijnt een tekenfilmfiguur te zijn uit een van Belles favoriete series, Boss Baby (door Belle consequent Big Boss Baby genoemd). Ik googelen natuurlijk. En dat is dus heel lastig, want als Belle de naam van de tekenfilm al niet eens vlekkeloos uitspreekt, dan zal Mascha Kroko ook wel een variant zijn op iets. We stuitten op de moeder van Boss Baby. Een zuur ogende vrouw met rood haar en een knot op haar hoofd. "Is ze dit? Is dit Mascha?" Ik merkte aan de manier waarop ik het vroeg - licht hysterisch - dat het mij meer deed dan zou moeten. Met iemand vergeleken worden is …