Doorgaan naar hoofdcontent

Vette shit in de Mac

Zaterdagavond was ik met mijn Best Gay Friend Forever Herman Roggeveen in de McDonalds. We hadden na het concert van Feist een onmetelijke trek in een McFlurry, dus zo kwam het dat we rond een uur of elf 's avonds, alvorens we de Montmartre in zouden gaan, tegoed deden aan een ijzige caloriebom vol caramelsaus en chocola. We vingen daar een gesprek op dat ik jullie niet wil onthouden.

Picture this:

Aan een tafeltje schuin naast ons zaten twee meisjes. Allebei van een jaar of puberaal, de een van Nederlandse komaf, de ander met een tintje. Kledingstijl ordinair, haar vol weaves (donker) en de ander vol blondeer - beiden veel bloot. Ik keek recht in het gezicht van het getinte exemplaar, de blonde zat met haar rug naar mij toe. Het donkere meisje wees op een glimmend iets op haar borstkas.

"Vind je het mooi? Zit ie niet te hoog?"
De blonde schudde haar hoofd.
"Nee ssseker niet."
"Waaaaaat? Sseeg jij nou ssseker niet? Tssss! Ben je Columbiaans ofsso?"
De blonde begon keihard te lachen.
"Doe ik het weer? Mijn moeder zei het laatst ook al. Ik heb het zelf niet eens door weet je."
Er werd nog wat nagegrinnikt, waarna weer over werd gegaan tot het echte vraagstuk van die dag: zat de borstkaspiercing (geloof mij, die bestaan) op de juiste plek.
"Hij is wel mooi hè? Maar als ik er op druk, komt er allemaal pus uit jongen, sssmerig!"
Mijn McFlurry werd ineens een stuk minder aantrekkelijk en de overdadige caramelsaus kreeg een hele andere bijsmaak. Lang tijd om daarover na te denken had ik niet, het gesprek ging verder - dit keer een paar octaven hoger en een stuk harder.
"MAAR HEY, WAT DENK JE? IK HEB EEN JONGEN LEREN KENNEN, HOE DENK JE DAT HIJ HEET?"
De blonde haalde haar schouder op en ook ik had geen idee. Jochem-Jan had me aardig gek geleken. Of Kees.
"ALYSSIO!!!!"
De blonde reageerde amper en ook ik volgde de opwinding niet.
Het donkere meisje pakte haar telefoon, rommelde er wat mee, pakte haar schreeuwvolume weer op en ging verder.
"JA, MAAR WEET JE NOG HOE DAT MEISJE HEET DAT IK OP VAKANTIE BEN TEGENGEKOMEN????"
"Nee?"
De telefoon wordt pontificaal onder haar neus gedrukt.
"ALLYSIA!!!! VET TOEVALLIG MAN!"
Er werd instemmend geknikt. Maar het verhaal bleek een ander hoogtepunt te kennen.
"EN JE KENT MIJN NEEF TOCH? DIE KENT EEN JONGEN EEN DIE HEET ALLYSIO EN DIE ZIJN ZUS HEET ALLYSIA!"
De blonde slaakte een "Tsssss"
Het donkere meisje rolde met haar ogen, borg haar telefoon op en zuchtte: "HOE KUN JE VAN DIE VETLELIJKE NAMEN VERZINNEN MAN!"

Ik had geen flauw idee. Ze stond op, trok het veel te strakke truitje over haar veel te dikke toges en verliet samen met haar vriendin de McDonalds. Herman en ik hadden haar voor geen goud willen missen. 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Knallende ruzie; Wout & Belle tegen Floor

Ik zit nog wat amechtig bij te komen van een kleinhuiselijke oorlog, want het is vanavond volledig uit de hand geëscaleerd in Waverveen. Floor is woedend met haar bord van tafel gelopen en heeft de rest van de maaltijd in haar eentje op haar kamer genuttigd.

Het zat zo:

Wouter heeft een speelgoedgeweer. Wouter ja, 16 jaar, speelgoedgeweer. Dat ding ligt al jaren en jaren op zijn kamer en eens in de zoveel tijd wordt het tevoorschijn gehaald en zorgt het, om het voorzichtig uit te drukken, voor de nodige tumult. Het eindigt eigenlijk in 100% van de gevallen in knallende ruzie, dan wel janken. Hij schiet er kleine plastic balletjes mee door de kamer die niet alleen superirritant zijn al je er met je blote voeten op gaat staan, maar ook verrekte pijn doen als je ze tegen je aan krijgt. En uiteraard schiet hij raak. Op mij. Op Floor.

Terwijl ik beneden stond te koken, brak boven de hel los. Ik had geen idee wat er aan de hand was, maar dit gebeurt vaak met kinderen, als je staat te koken.…

Wouter heeft z'n diploma - hale-fucking-lujah!

Het zou een dagelijkse update worden en zie mij na vier dagen al verzaken. Mea culpa.
Het was overmacht, mensen, overmacht. Als (tijdelijk) alleenstaande, fulltime werkende moeder heb je het nou eenmaal niet makkelijk. Ik had het overdag te druk met afspraken, interviewen en schrijven en 's avonds hadden we de diploma-uitreiking van Wouter. Goed, dat moest natuurlijk na afloop nog worden gevierd met een fles champagne, waardoor ik uiteindelijk ergens na middernacht ietwat instabiel mijn bed in klapte.

De diploma-uitreiking.
Wie het een beetje heeft gevolgd, weet dat wij met Wouter niet bepaald het allermakkelijkste traject hebben doorlopen de afgelopen vier jaar. Wouter is namelijk een extreem luie, ongeïnspireerde hond als het aankomt op school - mooier kunnen we het niet maken.
In volgorde van belangrijkheid staan bij onze kleine man op één zijn vrienden, op twee ook zijn vrienden. Dan op de derde plek 'wat eten we vandaag'. Op de vierde en vijfde plek ook. Daarna komt …

Event of the year: Update uit Waverveen

Het is een spannende dag vandaag mensen, hier is door een talrijk nationaal en internationaal publiek weer een jaar lang naar uitgekeken.


De Tour de France start! 
Maar dat feit is slechts de aanleiding en een kleine bijzaak in het licht van een veel groter event:

De Update vanuit Waverveen! 
Jaja, we gaan weer beginnen. Vriendin, kind en stiefkinderen zijn weer even voor een kleine maand op een tweede plaats gezet, Taco staat volledig in dienst van NOS Studio Sport. En om te zorgen dat hij geen niet te overbruggen hiaat in zijn herinnering aan het thuisfront krijgt, zorg ik hier voor de komende weken weer dagelijks voor een überinteressant verslag. Meelezen mag uiteraard, maar lieve Taco: het is natuurlijk in beginsel voor jou. Daar gaan we...

Alvorens aan zaterdag te beginnen, wil ik nog even teruggrijpen op vrijdagavond. Zoals iedereen weet ben ik nooit een groot sportvrouw geweest. Ik vind iedere balsport een misdaad tegen de mensheid en aan lichamelijke inspanning heb ik …