Doorgaan naar hoofdcontent

Vette shit in de Mac

Zaterdagavond was ik met mijn Best Gay Friend Forever Herman Roggeveen in de McDonalds. We hadden na het concert van Feist een onmetelijke trek in een McFlurry, dus zo kwam het dat we rond een uur of elf 's avonds, alvorens we de Montmartre in zouden gaan, tegoed deden aan een ijzige caloriebom vol caramelsaus en chocola. We vingen daar een gesprek op dat ik jullie niet wil onthouden.

Picture this:

Aan een tafeltje schuin naast ons zaten twee meisjes. Allebei van een jaar of puberaal, de een van Nederlandse komaf, de ander met een tintje. Kledingstijl ordinair, haar vol weaves (donker) en de ander vol blondeer - beiden veel bloot. Ik keek recht in het gezicht van het getinte exemplaar, de blonde zat met haar rug naar mij toe. Het donkere meisje wees op een glimmend iets op haar borstkas.

"Vind je het mooi? Zit ie niet te hoog?"
De blonde schudde haar hoofd.
"Nee ssseker niet."
"Waaaaaat? Sseeg jij nou ssseker niet? Tssss! Ben je Columbiaans ofsso?"
De blonde begon keihard te lachen.
"Doe ik het weer? Mijn moeder zei het laatst ook al. Ik heb het zelf niet eens door weet je."
Er werd nog wat nagegrinnikt, waarna weer over werd gegaan tot het echte vraagstuk van die dag: zat de borstkaspiercing (geloof mij, die bestaan) op de juiste plek.
"Hij is wel mooi hè? Maar als ik er op druk, komt er allemaal pus uit jongen, sssmerig!"
Mijn McFlurry werd ineens een stuk minder aantrekkelijk en de overdadige caramelsaus kreeg een hele andere bijsmaak. Lang tijd om daarover na te denken had ik niet, het gesprek ging verder - dit keer een paar octaven hoger en een stuk harder.
"MAAR HEY, WAT DENK JE? IK HEB EEN JONGEN LEREN KENNEN, HOE DENK JE DAT HIJ HEET?"
De blonde haalde haar schouder op en ook ik had geen idee. Jochem-Jan had me aardig gek geleken. Of Kees.
"ALYSSIO!!!!"
De blonde reageerde amper en ook ik volgde de opwinding niet.
Het donkere meisje pakte haar telefoon, rommelde er wat mee, pakte haar schreeuwvolume weer op en ging verder.
"JA, MAAR WEET JE NOG HOE DAT MEISJE HEET DAT IK OP VAKANTIE BEN TEGENGEKOMEN????"
"Nee?"
De telefoon wordt pontificaal onder haar neus gedrukt.
"ALLYSIA!!!! VET TOEVALLIG MAN!"
Er werd instemmend geknikt. Maar het verhaal bleek een ander hoogtepunt te kennen.
"EN JE KENT MIJN NEEF TOCH? DIE KENT EEN JONGEN EEN DIE HEET ALLYSIO EN DIE ZIJN ZUS HEET ALLYSIA!"
De blonde slaakte een "Tsssss"
Het donkere meisje rolde met haar ogen, borg haar telefoon op en zuchtte: "HOE KUN JE VAN DIE VETLELIJKE NAMEN VERZINNEN MAN!"

Ik had geen flauw idee. Ze stond op, trok het veel te strakke truitje over haar veel te dikke toges en verliet samen met haar vriendin de McDonalds. Herman en ik hadden haar voor geen goud willen missen. 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Bericht vanuit het oorlogsgebied

Ruzie. Ik weet dat ik het als kind te over met mijn broer heb gemaakt, maar daarover wil ik alleen maar zeggen: kijk naar 'm! Ik kon écht niet anders!


Maar Floor en Wout...daar begrijp ik de ruzies totaal niet van. Twee leuke kinderen, maar waarom is het in dit geval leuk + leuk = pure horror?

Ze lijken elkaar bij vlagen te haten. Maar dan ook echt te haten. Ik weet dat het niet zo is en ik weet ook dat het later allemaal wel weer rechttrekt en ze waarschijnlijk later met hun gezinnen samen gaan skiën en kerst vieren, maar de intensiteit van hun clashes doet anders vermoeden.

Oorlogen ken ik alleen uit geschiedenisboeken, van het journaal of door opa's overlevering, maar dat wat hier thuis gaande is, kan zo in het rijtje der grote veldslagen. Soms heb ik ook het gevoel dat ik de buitenwereld op de hoogte moet brengen als een soort oorlogscorrespondent. Dat ik dan Youtube gebruik om jullie kleine updates te geven van de verbale bombardementen en de rake klappen die worden uitge…

dewaard.web-log gaat verder als hestekst.blogspot

Alles heeft z'n grenzen, laat dat bij deze duidelijk zijn. Dat web-log een maand geleden zonder enige vorm van aan de gruwelijke waarheid grenzende aankondiging alle weblogs offline trok en ons bloggers in een vage sfeer van 'binnenkort meer' en 'we doen ons stinkende best' probeerde zoet te houden, heb ik even getrokken. Ik wil een op de helling verkerende organisatie echt wel even het voordeel van de twijfel geven. Het kan misgaan, overal. Ik bedoel: brand - dat kan overal uitbreken. Of je zal maar met je kantoortje gevestigd zijn geweest in het WTC ten tijde van 9/11. Dan ben je echt niet de week erna weer back in business. Nee, ik heb begrip voor bedrijfsproblematiek.
Maar kom op zeg. We vliegen naar de maan en we transplanteren een varkenshart in een aan aortavervetting lijdende giraf. We bedenken iets prachtigs als de iPhone of eigenlijk alles van Apple.  Kunnen we dan niet alles op alles zetten om binnen een paar dagen iedere met liefde getikte web-loglette…

Ik lijk op Mascha Kroko

"Jij lijkt op Mascha Kroko." Dat werd mij vanmorgen vroeg in bed gezegd, toen Belle en ik samen een poging deden tot het opnemen van een filmpje, waarbij mijn ochtendhoofd & kapsel vol in beeld kwamen. Paniek natuurlijk. Who the hell is Macha Kroko? Is zij een rolmodel? Een influencer? Een goede moeder? Een prinses? Is ze mooi? Heeft zij status? Moet ik blij zijn met het vergelijk? Marscha schijnt een tekenfilmfiguur te zijn uit een van Belles favoriete series, Boss Baby (door Belle consequent Big Boss Baby genoemd). Ik googelen natuurlijk. En dat is dus heel lastig, want als Belle de naam van de tekenfilm al niet eens vlekkeloos uitspreekt, dan zal Mascha Kroko ook wel een variant zijn op iets. We stuitten op de moeder van Boss Baby. Een zuur ogende vrouw met rood haar en een knot op haar hoofd. "Is ze dit? Is dit Mascha?" Ik merkte aan de manier waarop ik het vroeg - licht hysterisch - dat het mij meer deed dan zou moeten. Met iemand vergeleken worden is …